Uitgelicht

Mijn stem online: Eerste hulp bij online spreken

Ineens ben je online en spreek je tegen een computerscherm thuis. Je stem wordt nu je allerbelangrijkste instrument. Hoe kom je verstaanbaar en authentiek over?  |  lees meer »

Over Your Voice Enhanced en Margarita Jeliazkova

Met Your Voice Enhanced werk ik samen met jou aan het versterken van je stem. Zodat je een eigen geluid ontwikkelt en echt verbinding kunt leggen met je publiek. Daarvoor kijken we naar het versterken van jouw stem in alle opzichten: van de inhoud tot de context waarin je moet spreken en natuurlijk naar een zo goed en gezond mogelijk gebruik van je stem.

 • Ik heb Margarita ervaren als een gedreven collega die weet wat ze wil en daar volledig voor gaat.

  Coördinator vakvernieuwing - Universiteit Twente

 • Margarita begeleidt op een zeer deskundige, kritisch opbouwende en vriendelijke manier. Met vertrouwen in het eigen kunnen van de student.

  Ellen van ‘t Zand - Coördinerend/specialistisch adviseur

 • Margarita was mijn kerndocent voor de masterclass Academische Vaardigheden en Methodologie. Met haar prikkelende vragen, goede voorbeelden en opdrachten heeft ze mij geleerd wat academisch onderzoek inhoudt. Ze heeft me geleerd om kritische vragen te stellen, zorgvuldig te werk te gaan en nieuwsgierig te zijn. Deze kennis is niet alleen belangrijk bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, maar ook heel toepasbaar in mijn werk en dagelijkse leven.

  Astrid Coesel - Directeur Bedrijfsvoering Aventus

 • Margarita is goed in staat gebleken tijdens de Executive Master Riskmanagement mij een aantal belangrijke inzichten op te laten doen op het gebied van probleemanalyse in relatie tot het doen van onderzoek.In mijn dagelijkse werk helpt het me ook. Wat is het echte probleem, wat zijn de echte oorzaken? Wat zijn de feiten eigenlijk als ik iets lees? Dit ook nog met een vleugje humor!

  Henk van Ee - Founder Cybersafety4u

Niet het zoveelste sprekersbureau

Margarita Jeliazkova

In al mijn trainingen en coachingstrajecten benader ik de manier waarop jij je stem laat horen vanuit verschillende dimensies: de inhoud, de context en je stemgebruik. Dat ik jouw stem van verschillende kanten bekijk en belicht, komt omdat ik zelf jarenlange ervaring heb in de wereld van wetenschap, onderwijs, politiek en muziek. Ik weet dat voor een sterke stem en een heldere boodschap heel wat meer nodig is dan wat algemene spreektechnieken. Dat is één van de redenen waarom ik niet het zoveelste sprekersbureau ben. En ook beslist niet wil zijn. Mijn werkwijze met Your Voice Enhanced is een resultaat van jarenlange kennis en ervaring in verschillende werkvelden en werelden.

De inhoud: hoe is je verhaal opgebouwd?

Als wetenschapsfilosoof ben ik thuis in de wereld van discussie, debat en argumentatie. Ik weet hoe kennis in elkaar zit en hoe je het beste een verhaal opbouwt. Ik kan helpen om jouw boodschap zo helder mogelijk te maken, zodat je verhaal steviger verankerd is op het moment dat je het gaat delen met je publiek. Ik heb de afgelopen jaren al veel docenten, academici, politici en bestuurders begeleid tijdens hun voorbereiding op belangrijke publieke optredens.

De context: van interactie tot machtsverhoudingen

Als docentenopleider, gepromoveerd op burgerschapsonderwijs, help ik jongeren en betrokken mensen hun stem effectief te laten klinken in de samenleving. De context waarbinnen jij opereert is daarbij van groot belang als je je stem wilt laten horen en invloed wilt uitoefenen. Wat zijn de belangen, rollen en machtsverhoudingen en hoe is de onderlinge interactie? Als politicoloog en gemeenteraadslid begrijp ik het krachtenveld waarin jij je als professional beweegt. We ontwikkelen gereedschappen zodat jij in dit krachtenveld je doelen weet te bereiken als spreker.

Jouw stem en hoe je je stem voor je laat werken

Jouw stem is uniek en je hebt als spreker al heel veel sterke kanten die we samen nog verder kunnen ontwikkelen. Ik laat je zien hoe je met hele simpele interventies je stem beter kunt gebruiken. Achter die kleine interventies zit een zee van ervaring. Ik zing al vanaf mijn zesde en weet hoe kwetsbaar je stem is. Omdat ik mezelf als zangeres de verkeerde dingen liet aanleren door zanglessen die niet goed pasten bij wie ik ben, kon ik op een dag niet meer zingen. Ik geef daarom praktische tips om je stem goed te gebruiken, maar ook om je stem gezond te houden.

Het beste van vele werelden

Als geboren Bulgaarse weet ik uit ervaring dat je stem laten horen in een andere taal dan je moedertaal specifieke uitdagingen met zich meebrengt. Ik heb over de hele wereld gewoond en gewerkt en woon nu in Enschede. Nog dagelijks spreek ik zo'n drie tot vier talen. Als je als professional in het engels moet spreken of presenteren, kan ik je helpen om ook daarin je stem te versterken.

Wil je meer weten over mij en mijn loopbaan, bekijk dan mijn Linkedin-profiel.

Stem, Discussie & Debat

Naast verschillende groepstrainingen kun je ook voor individuele coaching terecht bij Your Voice Enhanced. Bijvoorbeeld als je je wilt voorbereiden op een belangrijk publiek optreden.

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over mijn werkwijze en hoe ik je in jouw persoonlijke situatie kan helpen om je stem te versterken? Ik ga er graag over met je in gesprek.