Uitgelicht

Mijn stem online: Eerste hulp bij online spreken

Ineens ben je online en spreek je tegen een computerscherm thuis. Je stem wordt nu je allerbelangrijkste instrument. Hoe kom je verstaanbaar en authentiek over?  |  lees meer »

STEM - Stemtraining: Spreken met vertrouwen (verdiepingscursus en individuele coaching)

Hoe je iets zegt is belangrijk, maar wat je zegt bepaalt of jouw verhaal echt impact heeft. In de verdiepingscursus ‘Spreken met vertrouwen’ werk je niet alleen aan het verbeteren van je stem en aan de manier waarop jij jezelf presenteert. We zorgen dat je ook kunt bouwen op de inhoud. We scherpen je verhaal aan tot het hele plaatje klopt.

 • "Ik wil je hartelijk bedanken voor de stemcoachingssessie. Het heeft mij bewust gemaakt dat ik meer ontspanning in mijn stembanden kan creëren door wat simpele oefeningen met mijn stem. Het is niet meer nodig om een extra hap lucht te nemen voordat ik ga spreken. Ik merk dat je heel deskundig bent en weet waar je over praat. Je legt op een hele rustige manier de oefeningen uit en dat is super fijn."

  Sandra Huisken - online coach, InspirerendWerken

 • Hartelijk dank voor de warme en leuke cursus. Veel geleerd, vooral over de ‘zachte’ andere kant van wetenschap.

  Cursist

 • Enthousiast, humor, inhoudelijk erg sterk. Soms iets te veel informatie. De lessen waren erg leerzaam.

  Student

 • Dank voor je inspirerende en zeer leerzame lessen. Ik heb ervan genoten.

  Student

 • Wat een inspirerende colleges, maar bovenal persoon ben jij! Heel knap hoe je dit soms toch lastige vak zo boeiend weet te maken. Daarom was het altijd een plezier om naar college te gaan. Bedankt voor de mooie (levens)lessen.

  Student

 • Bedankt voor je lessen. Ook al is methodologie niet helemaal mijn ding. De wijze hoe je het overbracht heeft mij wel getriggerd om hierover na te denken. Ik vind dat je een fijne interactieve wijze van lesgeven verzorgt.

  Student

 • Bedankt dat je me kritisch hebt leren reflecteren. Je inzichten zijn waardevol, je hebt me verrast. Blijf dicht bij jezelf dan ben je het mooist.

  Cursist

 • Inspirerend. Je hebt me goed gedaan door weer goed te kijken naar opbouw en weergeven van onderzoek en presentatie.

  Cursist

 • Het was kort maar krachtig voor mij. En (toch) fijn dat je kritisch en helder bent.

  Cursist

 • Blijf vooral jezelf, want dat is juist mooi om te zien. Academische vaardigheden is toch een heel mooi vak waar je misschien wel het meeste van leert, boven alle RM onderwerpen zelf.

  Cursist

 • Beste Margarita, De effort die ik in het vak AV heb moeten steken staat niet helemaal in verhouding tot de overige vakken, de twee opdrachten hebben veel inzet vereist. Daarentegen heeft dit vak mij wel heel veel gegeven. Dit maakt het zeer zeker goed. De wijze waarop je de lessen hebt gedoceerd, verrast me. Je zoekt altijd naar het verhaal erachter. Dat maakt het zeer waardevol. Ik wil je enorm bedanken. Je hebt indruk gemaakt en waarde gegeven.

  Student

 • Beste Margarita, Top om iemand als professor te krijgen die over een op het eerste gezicht raar thema ‘Academische vaardigheden’ zo bevlogen en inspirerend kan spreken. Naast de specifieke inhoud, waren alle tips en de spontane zijsprongetjes zeer interessant en blijven deze ook hangen.

  Cursist

 • Margarita, de woorden die je gebruikt om anderen te motiveren komen uit jouw ziel, ik heb van jouw masterclass genoten.

  Cursist

 • Beste Margarita, Fantastisch hoe je mij hebt weten te inspireren en kennis weet over te brengen. Heb heel veel van je mogen leren. Dank daarvoor!

  Cursist

 • Veel dank! Vooral leuk om te vermelden dat MRM6 door jouw aanpak al vanaf het begin veel beter in staat is om in academische structuren te denken dan MRM5.

  Cursist

Een solide basis onder je verhaal

Is de manier waarop je nu jouw boodschap probeert over te brengen de beste manier? Of zijn er andere, betere manieren waarop jij je ideeën kunt presenteren? Zitten er hiaten in je verhaal, klopt alles, mist er nog argumentatie? In de verdiepingscursus ‘Spreken met vertrouwen’ gaan we de diepte in. We staan uitgebreid stil bij tips en technieken om met meer gemak en meer impact te spreken. Maar de autoriteit die je uitstraalt als je straks voor een groep staat, dank je ook aan de tijd die je in deze cursus investeert in het onderzoeken en onderbouwen van je eigen verhaal. Onder alles wat je zegt, ligt straks een solide basis. Dat geeft extra vertrouwen als je je ideeën presenteert.

Voorbereiding op alle onderdelen

Deze cursus is voor professionals die hun presentatie in alle opzichten naar een hoger niveau willen tillen. In twee dagen tijd ga je aan de slag met het vertellen van een krachtige boodschap. Dat gebeurt of in een kleine groep, of als dat jouw voorkeur heeft, in een individueel coachingstraject. Je leert hoe je een betoog opbouwt en onderzoekt samen met trainer Margarita Jeliazkova je argumentatie. Ook leer je hoe je omgaat met de vragen en discussies die jouw verhaal kunnen oproepen. Naast het aanscherpen van je verhaal, leer je hoe je kunt vertrouwen op je stem en hoe je die stem gebruikt om met overtuigingskracht je boodschap over te brengen.

Na deze verdiepingscursus:

 • Is jouw boodschap gepolijst tot een sterk en krachtig verhaal. De opbouw en inhoud van je verhaal zijn goed en je bent voorbereid op de vragen die jouw verhaal kan oproepen, zodat je zelfverzekerd discussies aangaat en vragen beantwoordt.
 • Kun je vertrouwen op je eigen stem. Je weet hoe je stem werkt, hoe je stem op anderen overkomt, wat je sterke punten en kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten om je verhaal helder en duidelijk te vertellen.
 • Ben je zowel inhoudelijk, technisch als mentaal goed voorbereid voor belangrijke presentaties of momenten waar je moet spreken in het openbaar, waardoor je je minder zenuwachtig voelt en met meer zelfvertrouwen je verhaal doet.
 • Heb je geleerd hoe je je verhaal boeiend, interessant en met overtuigingskracht kunt vertellen omdat je meer kracht, helderheid, klank, kleur en variatie kunt gebruiken als je spreekt. Hierdoor neemt de impact van je verhaal toe.
 • Weet je wat je moet doen om te voorkomen dat je te snel gaat praten, buiten adem raakt, hees wordt of schel gaat klinken. Je kunt de rust bewaren en hebt je eigen stem onder controle.
 • Straal je autoriteit uit, zowel verbaal als non-verbaal, zonder dat je daarbij inboet aan authenticiteit. Je leert hoe je kunt spreken op een manier die past bij jouw persoonlijkheid en jouw communicatiestijl.
 • Ervaar je dat je niet alleen zelfverzekerder je verhaal doet, maar ook dat je met meer zelfvertrouwen je publiek betrekt bij je verhaal. Je weet hoe je met je stem kunt beïnvloeden en wat je kunt doen om de aandacht op te eisen als je voor een groep staat. Zonder dat je daarbij je stem moeten verheffen.
 • Leer je hoe je stem gezond houdt, zodat je altijd kunt (blijven) vertrouwen op één van je meest belangrijke instrumenten.

Voor wie?

 • Docenten, coaches of trainers die regelmatig voor een groep staan en niet alleen op een aansprekende manier hun informatie en kennis willen overdragen, maar ook willen leren hoe ze met hun stem groepsdynamiek kunnen beïnvloeden, meer interactie kunnen creëren, discussies in goede banen kunnen leiden en gestelde vragen goed kunnen beantwoorden.
 • Academici die zich van a tot z willen voorbereiden op een belangrijk moment in hun wetenschappelijke carrière waarbij ze in het openbaar moeten spreken; zoals een oratie, promotie of lezing.
 • Bestuurders en politici die regelmatig publiek moeten toespreken. Rechtstreeks in speeches of op informatiebijeenkomsten, in debatten of via de media. Hierbij gaat het vaak over gevoelige onderwerpen of politieke issues waarbij vertrouwen, beïnvloeding en imago een voorname rol spelen.
 • Professionals bij organisaties en bedrijven die regelmatig presentaties moeten verzorgen waarin ze niet alleen hun kennis of een idee moeten verkopen, maar ook zichzelf of de organisatie die ze representeren.
 • Salesprofessionals die presentaties en pitches moeten geven of (telefonische) verkoopgesprekken moeten voeren en hierin het verschil willen maken omdat ze weten hoe ze met hun stem kunnen overtuigen en hoe ze een verhaal kunnen vertellen dat echt klopt.

Praktische informatie

De verdiepingscursus ‘Spreken met vertrouwen’ kan in kleine groepen worden gegeven of als individueel coachingstraject worden gevolgd.

Groepstraining (ook in company)
De groepstraining wordt verschillende keren per jaren op locatie gegeven. De cursus bestaat uit twee dagen (of vier dagdelen). Er wordt standaard gewerkt in kleine groepen zodat er voldoende tijd en aandacht is voor de begeleiding van jou en het verhaal dat je wilt vertellen. Wil je weten wanneer de eerstvolgende verdiepingscursus is, kijk dan in de kalender van Your Voice Enhanced. De training kan op verzoek ook incompany worden gegeven.

Individuele coaching
De verdiepingscursus is kan ook in de vorm van een individueel coachingsproject worden gevolgd. Je kunt je dan onder begeleiding van Margarita Jeliazkova voorbereiden op een belangrijk publiek optreden. Wil je weten wat hiervoor de mogelijkheden zijn neem dan contact op met Margarita Jeliazkova, zij adviseert je graag over de mogelijkheden.


Bekijk ook de andere trainingen van Your Voice Enhanced

 • STEM - Stemtraining: Spreken met vertrouwen (introductie)
  In de stemtraining ‘Spreken met vertrouwen’ leer je de basisbeginselen van beter stemgebruik en spreek je met meer gemak en met meer impact groepen toe.
 • STEM - Engelstalig presenteren voor niet engelstaligen
  Speak with confidence is een stemtraining voor sprekers die in het engels moet presenteren of doceren, maar voor wie engels niet de moedertaal is.
 • DEBAT - Masterclass: ‘Burgerschap in de klas’
  Hoe bespreek je als docent omstreden kwesties? De masterclass ‘Burgerschap in de klas’ helpt docenten bij het begeleiden van beladen gesprekken met leerlingen en studenten.