Uitgelicht

Mijn stem online: Eerste hulp bij online spreken

Ineens ben je online en spreek je tegen een computerscherm thuis. Je stem wordt nu je allerbelangrijkste instrument. Hoe kom je verstaanbaar en authentiek over?  |  lees meer »

STEM - Speak with confidence: spreken in het engels (voor niet-engelstaligen)

Moet je spreken, presenteren of lesgeven in het engels, maar is engels niet je moedertaal? Spreken in het openbaar in een vreemde taal kan zorgen voor extra spanning en zenuwen, waardoor je stem minder flexibel is en je verhaal niet de impact krijgt die het verdient. De stemtraining ‘Speak with confidence’ is er speciaal voor professionals die regelmatig spreken in het engels en dat met meer gemak en meer overtuigingskracht willen doen.

 • "Ik wil je hartelijk bedanken voor de stemcoachingssessie. Het heeft mij bewust gemaakt dat ik meer ontspanning in mijn stembanden kan creëren door wat simpele oefeningen met mijn stem. Het is niet meer nodig om een extra hap lucht te nemen voordat ik ga spreken. Ik merk dat je heel deskundig bent en weet waar je over praat. Je legt op een hele rustige manier de oefeningen uit en dat is super fijn."

  Sandra Huisken - online coach, InspirerendWerken

 • Hartelijk dank voor de warme en leuke cursus. Veel geleerd, vooral over de ‘zachte’ andere kant van wetenschap.

  Cursist

 • Enthousiast, humor, inhoudelijk erg sterk. Soms iets te veel informatie. De lessen waren erg leerzaam.

  Student

 • Dank voor je inspirerende en zeer leerzame lessen. Ik heb ervan genoten.

  Student

 • Wat een inspirerende colleges, maar bovenal persoon ben jij! Heel knap hoe je dit soms toch lastige vak zo boeiend weet te maken. Daarom was het altijd een plezier om naar college te gaan. Bedankt voor de mooie (levens)lessen.

  Student

 • Bedankt voor je lessen. Ook al is methodologie niet helemaal mijn ding. De wijze hoe je het overbracht heeft mij wel getriggerd om hierover na te denken. Ik vind dat je een fijne interactieve wijze van lesgeven verzorgt.

  Student

 • Bedankt dat je me kritisch hebt leren reflecteren. Je inzichten zijn waardevol, je hebt me verrast. Blijf dicht bij jezelf dan ben je het mooist.

  Cursist

 • Inspirerend. Je hebt me goed gedaan door weer goed te kijken naar opbouw en weergeven van onderzoek en presentatie.

  Cursist

 • Het was kort maar krachtig voor mij. En (toch) fijn dat je kritisch en helder bent.

  Cursist

 • Blijf vooral jezelf, want dat is juist mooi om te zien. Academische vaardigheden is toch een heel mooi vak waar je misschien wel het meeste van leert, boven alle RM onderwerpen zelf.

  Cursist

 • Beste Margarita, De effort die ik in het vak AV heb moeten steken staat niet helemaal in verhouding tot de overige vakken, de twee opdrachten hebben veel inzet vereist. Daarentegen heeft dit vak mij wel heel veel gegeven. Dit maakt het zeer zeker goed. De wijze waarop je de lessen hebt gedoceerd, verrast me. Je zoekt altijd naar het verhaal erachter. Dat maakt het zeer waardevol. Ik wil je enorm bedanken. Je hebt indruk gemaakt en waarde gegeven.

  Student

 • Beste Margarita, Top om iemand als professor te krijgen die over een op het eerste gezicht raar thema ‘Academische vaardigheden’ zo bevlogen en inspirerend kan spreken. Naast de specifieke inhoud, waren alle tips en de spontane zijsprongetjes zeer interessant en blijven deze ook hangen.

  Cursist

 • Margarita, de woorden die je gebruikt om anderen te motiveren komen uit jouw ziel, ik heb van jouw masterclass genoten.

  Cursist

 • Beste Margarita, Fantastisch hoe je mij hebt weten te inspireren en kennis weet over te brengen. Heb heel veel van je mogen leren. Dank daarvoor!

  Cursist

 • Veel dank! Vooral leuk om te vermelden dat MRM6 door jouw aanpak al vanaf het begin veel beter in staat is om in academische structuren te denken dan MRM5.

  Cursist

Je stem ontdekken in een vreemde taal

In je eigen taal kan het spreken voor een groep geen enkel probleem opleveren. Je bent zelfverzekerd, maakt zelfs grapjes en je merkt dat je verhaal wat doet met de mensen die naar je luisteren. In het engels gaat dat gek genoeg een stuk moeilijker. Je spreekt de taal naar behoren, kent de woorden, maar je presentatie gaat stroever en moeizamer dan je zou willen. En je was toch al net even wat zenuwachtiger voor die presentatie of les die je in het engels moest geven. In sommige geval hapert of stokt je stem zelfs of klink je écht anders dan je van jezelf gewend bent.

Aantrekkelijk en interessant klinken in het engels

In de stemtraining ‘Speak with confidence’ krijg je inzicht in de manier waarop je stem werkt en waarom die vertrouwde stem in het engels zo anders kan voelen of klinken. Aan de hand van oefeningen leer je wat je kunt doen om ook in het engels aantrekkelijk en interessant te klinken voor je toehoorders. Je ervaart op welke manier je stem flexibeler wordt, waardoor je kleur, klank, variatie en vibratie kunt toevoegen aan de manier waarop je spreekt. Met de tools en technieken die je krijgt aangereikt, voel je je zelfverzekerd voor de groep en krijgt je verhaal ook in het engels overtuigingskracht.

Na deze training:

 • Begrijp je hoe je stem werkt in je moedertaal en in een vreemde taal en waarom er verschil kan zitten in de manier waarop je stem functioneert.
 • Weet je wat er nodig is om je stem goed te gebruiken en hoe je je stem goed kunt gebruiken als je engels spreekt.
 • Ontwikkel je meer flexibiliteit in je stem, zodat je je ook in de engelse taal meer kleur, klank en variatie kunt aanbrengen.
 • Ervaar je hoe je je presentatie direct verbetert als je je stem goed gebruikt.
 • Kun je je verhaal vertellen op een interessante en aantrekkelijke manier waardoor je verhaal ook in het engels de impact en overtuigingskracht die het verdient.
 • Voel je je zelfverzekerder en meer ontspannen als je groepen toespreekt of lesgeeft in het engels.
 • Weet je wat je moet doen om je stem te onderhouden, zodat je stem gezond blijft in de toekomst
 • Heb je persoonlijk advies gekregen voor je stemgebruik bij toekomstige presentaties in het engels.

Voor wie?

De stemtraining ‘Speak with confidence’ is een stemtraining, geen taaltraining. De training is bedoeld voor professionals die de engelse taal al goed beheersen, maar engels niet als moedertaal hebben en regelmatig moeten spreken in het engels. Bijvoorbeeld:

 • Docenten op een hogeschool of universiteit die les of college moeten geven in het engels.
 • Academici die hun boodschap of idee in het engels moeten overbrengen.
 • Bestuurders en politici die zich in het engels moeten presenteren.
 • Professionals die internationaal werken en in het engels vergaderingen moeten voorzitten of presentaties en salespitches moeten verzorgen.
 • Sprekers die hun verhaal doorgaans in hun Nederlands presenteren maar zijn uitgenodigd op een engelstalig evenement of congres.

Praktische informatie

De training ‘Speak with confidence’ wordt meerdere keren per jaar op verschillende locaties gegeven. De training duurt een dagdeel en wordt gegeven in kleine groepen, zodat er altijd ruimte is voor persoonlijk advies. Wil je weten wanneer de eerstvolgende training is, kijk dan in de kalender van Your Voice Enhanced. De stemtraining kan op verzoek ook incompany worden gegeven. Wil je weten wat hiervoor de mogelijkheden zijn neem dan contact op met Margarita Jeliazkova. Zij helpt graag bij het samenstellen van een training op maat.


Bekijk ook de andere trainingen van Your Voice Enhanced

 • STEM - Stemtraining: Spreken met vertrouwen (introductie)
  In de stemtraining ‘Spreken met vertrouwen’ leer je de basisbeginselen van beter stemgebruik en spreek je met meer gemak en met meer impact groepen toe.
 • STEM - Je verhaal aanscherpen in de verdiepingscursus
  Wil je je stem trainen en het verhaal dat je vertelt verder aanscherpen. In de verdiepingscursus til je jouw presentatie in alle opzichten naar een hoger niveau.
 • DEBAT - Masterclass: ‘Burgerschap in de klas’
  Hoe bespreek je als docent omstreden kwesties? De masterclass ‘Burgerschap in de klas’ helpt docenten bij het begeleiden van beladen gesprekken met leerlingen en studenten.